Kaarten van de Zaan uit 1812

 

 

Bestellen

Vereist

Vereist

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

Vereist

Vereist

Vereist

Vereist

Vereist

De Zaan uit 1812 opnieuw in kaart gebracht

MapFactory heeft de 25 oude kaarten van wat nu de Zaanstroom is uit begin 1800 samengesteld en opnieuw getekend. Resultaat, een uniek en zeer gedetailleerd beeld van de rivier van vlak na de machtswisseling van Napoleon in 1813 en onze eerste Koning Willem I der Nederlanden, Willem Frederik Prins van Oranje-Nassauuit de periode 1813 - 1840.

 

De Zaan 1812

Een prachtig beeld van de Zaan uit de tijd dat er nog geen enkele brug verbinding was. Alleen Oost Zaandam was via een brug met een sluizencomplex van twee sluizen en een duikersluis met West Zaandam verbonden.

Alles aan vervoer ging over water. Het gebied bestond voor een groot deel uit paden en dijken. Veel industrie langs de Zaan met voornamelijk de oliemolens aan de oevers van de Zaan. Houtzaagmolens waren vooral in West en Oost Zaandam te vinden, terwijl de papiermolens meer in Zaandijk waren gevestigd. Wormer was meer het domein van de korenmolens en natuurlijk had iedere polder haar eigen  poldermolens om droge voeten te houden.

 

Legenda

Naast de kaart is over de volle lengte van de kaart een overzicht gemaakt van alle molens binnen dit gebied. Dit alles inclusief het type molen, haar functie, het bouwjaar en hoe en wanneer de molen is verdwenen. Alles met elkaar een mooi document van een streek met een rijke historie.

 

Bestel de kaart

Schaal 1:10.000

Print van 60x127cm op matte 270 gr Litho-realistic paper.

Naast de kaart zit een legenda met alle namen en gegevens van de molens die langs de Zaan staan

Prijs: € 39,95 incl BTW exclusief verzendkosten.